TOP- 7.1.1-16-H-ESZA-2019-001160

A hagyományőrzésnek világunkban közösség összetartó ereje van. Nagyon fontos már gyermekkorban foglalkozni ezzel. Szükség van arra, hogy egy társadalom megbecsülje elődei hagyományait, mert azok a régmúltról tanúskodnak, ugyanakkor gyönyörködtető élményeket meríthetünk belőlük.

Az Egyesület a Társadalmi Tőke Fejlődéséért civil szervezet pályázat útján szeretné megvalósítani a „Cigány hagyományteremtés és –őrzés Heves városában projektet, mely 2020. január 1.- 2020. május 31. közötti időszakban valósul meg.

A projekt célja, hogy általános iskolás, elsős, másodikos gyermekeket vonjon be a cigány tánc valamint a hip-hop tánc tanulásába.  A projekt keretében a közösségi ház nagytermének felújítására kerül sor és a 12 gyermeknek ruhát varratunk a fellépésekhez. Felújításra kerül a terem padlóburkolata, a radiátorokat kicseréljük és az egyik falat tükörrel látjuk el, mely nagymértékben segíti majd a tánctanulást. Az oktatás két tánctanár vezetésével történik, az órák heti rendszerességgel zajlanak. 12 alkalommal szervezünk számukra fellépést. Szeretnénk, ha a gyerekek be tudnák mutatni tánctudásukat a különböző helyi iskolai és civil rendezvényeken. A fellépésekről fotókat, videókat készítünk, melyeket a tánccsoport honlapján is láthat a nagyközönség. Célunk a cigány hagyományok továbbadása a fiatal korosztály számára.

Aki a múltat és jelent ismeri, az tud jövőt építeni.

Nincs elérhető leírás.